Biljart voor “Tijd voor Krijt” staat klaar

Het verhaal bij de aanschaf van het biljart voor Tijd voor Krijt

De manier waarop het bestuur van de Stichting Geinoord Maatschappelijk dit biljart heeft aangeschaft, is een mooie samenloop van omstandigheden. In de gesprekken over de start van “Tijd voor Krijt” vertelde Herman van ’t Riet dat hij binnenkort gaat verhuizen. Hij gaat kleiner wonen en heeft een prachtig biljart thuis staan, met heel veel toebehoren. Hij stelt dat graag beschikbaar aan SGM. Er is slechts een klein probleem, het biljart staat bij hem op zolder!! Nadat Rien en Gerard bij Herman thuis zijn wezen kijken en na wat stevige onderhandelingen kwam er al snel overeenstemming over de prijs. De bestuursleden hebben direct besloten om het biljart aan te schaffen. Een week later is het transport geregeld. Een transportbusje en paar stevige mannen van het Geinoord walking-voetbalteam stonden klaar om te helpen. En toen moest de 200 kilo zware leiplaat en het onderstel twee trappen af naar beneden, en dat was effe spannend. Alles verliep heel vlot en ruim anderhalf uur later stond het biljart waterpas in de kantine van s.v. Geinoord op sportpark “Parkhout”. Bedankt Rolf, Marinus en Rob voor jullie geweldige hulp.

Afdekplaat tegen beschadigingen

De kantine van s.v. Geinoord wordt, zeker op zaterdagen op reguliere wedstrijddagen, door heel veel mensen gebruikt (als er geen coronabeperkingen zijn). De kans op beschadigingen aan het biljart zijn dan ook groot. Daarom is besloten om het biljart te beschermen tegen beschadigingen. Het oudste lid van s.v. Geinoord, Piet Goedegebuure lid sinds 1952, is gevraagd om een afdekplaat te maken. Piet is scheepstimmerman geweest bij scheepswerf Buitenweg en nog wekelijks actief bij de Museumwerf in Nieuwegein. Na amper een week is ook dat geregeld en staat het biljart inclusief afdekplaat klaar, totdat we van start mogen met “Tijd voor Krijt”.

Herman van ’t Riet is tevreden

Herman van ’t Riet verteld dat hij blij is dat het biljart aan de Stichting Geinoord Maatschappelijk is verkocht. Hij kan straks als kopman/gastheer van het project “Tijd voor Krijt” genieten van zijn eigen biljart. Ook kan hij nog in de kantine van zijn voetbalclub de sociale contacten onderhouden.

Bestuur van de stichting is content met de aanschaf

Het bestuur is heel content met de aanschaf van dit prachtige biljart. Het ziet na het opheffen van de coronamaatregelen, mogelijkheden om direct van start te gaan met “Tijd voor Krijt”. Wij willen iedereen die heeft geholpen om dit mogelijk te maken, hartelijk bedanken voor hun vrijwillige medewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *