Bezoek aan Kinderboerderij

Op dinsdag 1 maart hebben deelnemers van Met En Voor Elkaar 75+ een uitstapje gemaakt naar de kinderboerderij in Nieuwegein. Deze dag dus even geen klaverjassen, biljarten, rummikup, scrabble en tri-ominos. Ook deden we geen gymnastiek oefeningen, maar hebben we wel flink gewandeld op het terrein van de kinderboerderij. En natuurlijk zijn we cultureel bezig geweest met een bezoek aan museum Warsenhoeck en de Poldermolen. Beide attracties zijn te vinden op het terrein van de Kinderboerderij en ook het wandelen tussen de dieren was een aangename bezigheid. In twee groepen hebben we om en om de molen en het museum bezocht en uiteraard tussendoor bij de koffie met elkaar gekletst.

Marian Bos is de vrijwilliger die ons begeleide in het museum en de historie van Jutphaas en Vreeswijk uitgebreid aan de orde liet komen . Er zijn verrassend veel attributen , kaarten en mooie foto’s die de geschiedenis van beide dorpen en Nieuwegein in beeld brengen. Wat een rijkdom dat we in onze 51 jarige stad zo’n mooi museum hebben. Het riep bij veel van onze deelnemers(75+) prachtige herinneringen op.

Heiko, Hans , Ton en Hans zijn vrijwilligers bij de Poldermolen en hebben haarfijn uitgelegd aan onze geïnteresseerde groepen hoe de molen werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Helaas was er deze dinsdag te weinig wind om de molen te laten draaien, maar daarvoor werden onze deelnemers uitgenodigd om op een winderige woensdag of zondagmiddag nog eens terug te komen.

Het was echt genieten deze dinsdag !!

One thought on “Bezoek aan Kinderboerderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *