Stichting RCOAK steunt twee projecten van SGM

De stichting Roomsch Catholijk Ouden Armen Kantoor (RCOAK) steunt onze SGM financieel voor zowel het project Met En Voor Elkaar als het project Tijd voor Krijt.

Mede door het RCOAK is het iedere dinsdag mogelijk dat de deelnemers 75+ van Met En Voor Elkaar een gezellige ontmoeting hebben en voor even uit hun sociale isolement worden getrokken. De dinsdag biedt circa 50 mensen van 75 tot 90 jaar een plezierige dag met spel, bewegen en een gezamenlijke lunch. De levendige gesprekken op deze dag tonen aan dat er nieuwe sociale netwerken ontstaan en vooral dat het gezellig is. Het plezier dat de mensen uitstralen is tegelijk een beloning voor de vele vrijwilligers (gastvrouwen, spel coördinatoren, bewegingsbegeleiders, lunchverzorging) in ons project. Het RCOAK helpt ons om het Met En Voor Elkaar te doen.

Iedere donderdag maakt het RCOAK ons project Tijd Voor Krijt mogelijk. Een ontmoeting voor 55+ deelnemers, waarbij het biljarten centraal staat. De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond heeft dit initiatief gelanceerd en ook een tafelbiljart beschikbaar gesteld. Samen met het vaste biljart van de SGM kunnen dus op twee tafels de ballen rollen. Maar naast biljarten wordt er ook ander spellen gedaan: klaverjassen, rummikub. scrabble, triominos, yahtzee, schaken, sjoelen, darten, etc. Het is een ontmoeting van mannen en vrouwen, waarbij gezellig samenzijn voorop staat. Ook op deze donderdag zijn de vrijwilligers van de SGM actief als bediening (inschenken koffie, thee en drankjes), biljartdocent, spel coördinator etc. Door de financiële steun van het RCOAK is het mogelijk om deze donderdagen te organiseren.

De SGM is de Stichting RCOAK – Fondsen voor ouderen dan ook zeer erkentelijk voor hun bijdrage in onze projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *