Workshop bij de Stichting RCOAK

Op vrijdag 4 nov jl., was ik uitgenodigd om in Amsterdam bij de Stichting RCOAK een workshop bij te wonen om beter inzicht te krijgen in het schrijven van beleidsplannen en waar nodig deze te verbeteren.


Stichting RCOAK (Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor) is een charitatief vermogensfonds gevestigd in hofje ‘Liefde is het Fondament’, aan de Keizersgracht te Amsterdam. Uit de opbrengst van ons vermogen ondersteunen wij in heel Nederland inclusief het Caribisch deel van het Koninkrijk, initiatieven en projecten die de kwaliteit van leven van ouderen bevorderen. Uitsluitend binnen Amsterdam ondersteunen we daarnaast projecten gericht op armoedebestrijding en noodhulpverlening voor andere kwetsbare groepen, ongeacht leeftijd. Stichting RCOAK kent een rijke geschiedenis van meer dan 400 jaar. Hiermee behoort de Stichting tot een van de oudste charitatieve vermogensfondsen in Nederland.
Lees meer over de stichting op hun website https://www.rcoak.nl/

Verstopt in het hofje achter de voordeur met nr. 334 treed je binnen in een andere wereld. Geen drukte van het stadsverkeer, de locatie is schitterend (zie de foto’s) Het hartelijke welkom door de directrice Suzanne Kooij en de heldere uitleg van de workshop aan de 18 deelnemers was perfect. Voorzien van heel informatie stapte ik om 13.00 uur weer de gracht op, om met de metro naar het centraal station te reizen. Op de terugweg las ik mijn mailbox en zag dat de toegezegde hand-out al was ontvangen.


Inmiddels is in de bestuursvergadering van SGM besloten om met de input welke ons is aangereikt een voorstel tot verbetering van ons beleidsplan uit te werken.

Namens het bestuur van SGM Nieuwegein hartelijk dank voor deze bijzondere workshop en de zeer leerzame morgen, ik heb genoten.

Gerard van Vliet
P.S. de Stichting RCAOK steunt ook het Meve project van onze stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *