Burgemeester en wethouders op bezoek bij s.v. Geinoord MeVe 75+

31 januari 2023

Elke dinsdag organiseert de Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM) een gezellige ochtend voor de 75-plussers uit Nieuwegein. Dit project heet Geinoord Met En Voor Elkaar en bestaat uit een ochtend met koffie drinken, spellen doen (rummikub, scrabble, tri-ominos), biljarten, sjoelen , klaverjassen en buiten wandelen of beweegoefeningen doen. Om 12.00 uur wordt de ochtend  altijd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

De SGM is hiermee op 1 februari 2022 begonnen en nam het initiatief van SV Geinoord over na de laatste Covid-periode. Vandaag op 31 januari vieren we dus de eerste verjaardag.

Deze bijzondere dinsdag heeft het Nieuwegeinse College van B&W haar vergadercyclus onderbroken om samen met de 43 aanwezige deelnemers te kunnen lunchen. Burgemeester Frans Backhuijs hield voorafgaand aan de lunch een toespraak en beloofde dat iedereen de vragen en knellende kwesties ter sprake kon brengen bij het College.

Verspreid over meerdere tafels zaten de burgemeester en wethouders Marieke Schouten, Elly Eggengoor, Guido Bamberg en John van Engelen onder het eten gezellig in gesprek met de 75+ deelnemers. Niet alle kwesties werden ter plekke opgelost, maar het College heeft zeker een schat aan informatie meegenomen en weet nu wat er onder de ouderen uit Nieuwegein leeft.

Het was een heel prettige invulling van de lunch en de SGM is dan ook zeer verheugd dat het College van B&W de tijd nam voor de deelnemers van Geinoord Met En Voor Elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *