Uitzendingen RTV Utrecht

Een betere wereld bij u in de buurt”

Goedemorgen allemaal,

Het is zover: acht mini documentaires gaan op RTV-Utrecht worden uitgezonden van 20 maart a.s. tot en met 8 mei. De uitzendingen zijn op maandag vanaf ongeveer 17.30 uur tot dinsdag 8.00 uur. Ze worden op zaterdag herhaald van ongeveer 17.35 uur tot zondagochtend 8.00 uur..

Zie bijgevoegd schema en data van uitzending.

Een betere wereld in de buurt RTV Utrecht 2023

Uitzending van maandag 20 maart t/m 8 mei op RTV Utrecht. Uitzending op maandagen in principe elk uur van ongeveer 17.30 tot dinsdag 8.00 uur. Herhaling de zaterdag erna van ongeveer 17.35 tot zondagochtend 8.00 uur.

20 maart         De Bonte Parels

De Bonte Parels is een kleinschalige ecologische boerderij vlakbij Westbroek, waar koeien een goed en lang leven krijgen. De boer en boerin houden rekening met de weidevogels en gaan pas maaien als de jongen weg kunnen komen. Ze houden open dagen, je kunt een koe adopteren en je kunt mee helpen op de boerderij. Ze verkopen melk, yoghurt, kwark, eieren, kaas en vlees van eigen boerderij.

27 maart         Professor Loep

Professor Loep laat kinderen die (even) niet naar school kunnen, ontdekken, experimenteren en doen. Tevens is het een creatieve plaats waar kinderen en volwassen workshops en cursussen kunnen volgen. Professor Loep is gevestigd op het Hof van Cartesius in Utrecht.

3 april              Austerlitz zorgt

Austerlitz Zorgt is een corporatie van inwoners van Austerlitz.  Door een professional en een grote groep vrijwilligers wordt hulp en ondersteuning geboden aan ouderen en hulpbehoevenden. Daarnaast verzorgen ze de indicatie voor de professionele zorginzet. Voor allerhande klusjes staan de vrijwilligers voor je klaar.

10 april            Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM)

SGM haalt met het project MeVe, Met En Voor Elkaar, ouderen uit de eenzaamheid. Elke dinsdagochtend komen 75-plussers naar het sportpark “Parkhout”, de thuisbasis van voetbalvereniging Geinoord. Eventueel opgehaald door de mannen van Walkingvoetbal. Er worden spelletjes gedaan, er is beweging en er wordt ook gezamenlijk geluncht.

17 april            Sport Voor Een Toekomst

Team Sport Voor Een Toekomst is een vrijwilligersorganisatie van ervaringsdeskundigen. Zij bieden kwetsbare burgers van Utrecht sport- en beweegactiviteiten aan. Deelnemers kampen vaak met dak- of thuisloosheid, verslavingsproblematiek, stevige ggz-klachten of mildere klachten, zoals depressie of burn-outs.

24 april            Voedselbos Haarzuilens

Hoge natuurwaarden combineren met een duurzame voedselproductie. Dat is het doel van Voedselbos Haarzuilens. Op ruim 5 hectare rivierklei is een veelheid aan noten, fruit, bessen en kruiden geplant. De deelnemers aan het project kunnen daar een groot deel van het jaar uit kunt oogsten en ook profiteert een grote diversiteit aan insecten, vogels en zoogdieren ervan.

1 mei               De Plandelman

Anton Damen, de Plandelman, is een enthousiaste man. Hij inspireert vele Utrechtse mensen om zwerfafval op te ruimen. Hij heeft in diverse wijken in Utrecht groepen buurtbewoners enthousiast gemaakt om in hun buurt geregeld het zwerfafval te verzamelen.

8 mei               Naburen

Naburen biedt mensen met Alzheimer en dementie en vrijwilligers een dag waarin een ieder tot zijn recht komt. Een dag waar de mens, in plaats van de aandoening voorop staat en een ieder van betekenis is en blijft, voor elkaar en voor de maatschappij. Er zijn projecten in Zeist, Driebergen, Den Dolder en Wijk bij Duurstede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *