Initiatief van de maand: Stichting Geinoord Maatschappelijk

Vanaf mei 2023 zet het RCOAK voortaan elke maand een bijzonder initiatief in the spotlight.

Deze maand is dat de Stichting Geinoord Maatschappelijk.
Waarom Geinoord? Het RCOAK ondersteunt graag initiatieven die ouderen de mogelijkheid bieden om hun leven (weer) te leiden zoals zij dat willen. En dat is precies wat Geinoord doet. De stichting doorbreekt de eenzaamheid waar veel ouderen in Nieuwegein mee kampen. Dat doen ze door op het terrein van een sportvereniging gezellige activiteiten te organiseren voor ouderen.
Stichting Geinoord Maatschappelijk is een jonge stichting die sinds februari 2022 elke dinsdag een bijeenkomst voor ouderen organiseert op het sportcomplex van SV Geinoord. 25 onbetaalde vrijwilligers maken dit mogelijk, die allemaal verbonden zijn aan de sportvereniging. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. Ouderen die geen vervoer hebben kunnen worden opgehaald en thuisgebracht door onbetaalde vrijwillige chauffeurs uit de groep wandelvoetballers.
Bekijk het filmpje over Geinoord om te zien hoeveel de wekelijkse bijeenkomsten betekenen voor deelneemster Mieke (83). Secretaris Gerard van Vliet woonde een workshop bij ‘Hoe schrijf ik een goed beleidsplan’, georganiseerd door het RCOAK. Hij schreef hier een mooi verslag over op de website van Geinoord. Heb jij ook een initiatief dat echt van meerwaarde is voor ouderen? Dien dan een aanvraag in via onze website. Ben je geïnteresseerd om ook een workshop bij ons bij te wonen, die te maken heeft met het indienen van een aanvraag? Stuur een mailtje naar postbus@rcoak.nl met een suggestie voor een onderwerp waar je graag meer over zou willen weten. Bij voldoende belangstelling organiseren we in het najaar weer nieuwe workshops.
NB: Per 1 juli a.s. is de nieuwe naam Stichting Maatschappelijk Parkhout, omdat SV Geinoord en SV Parkhout gaan fuseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *